x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maramureş: Ninsorile îngreunează traficul pe drumurile naţionale şi judeţene

Maramureş: Ninsorile îngreunează traficul pe drumurile naţionale şi judeţene

13 Apr 2011   •   14:39

Ninge fără în oprire în zona montană a judeţului Maramureş, iar traficul pe DN 18 şi DJ 109 F este îngreunat din cauza vizibilităţii reduse.

"Zăpada depusă pe carosabil măsura la un moment dat 7 cm, însă drumul a fost curăţat şi se poate circula în condiţii optime. Acum drumul e umed, dar curat. Angajaţii societăţii de drumuri naţionale au intervenit şi au împrăştiat 30 tone de material antiderapant pe DJ 109 F", a precizat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, citat de Agerpres.

Precipitaţii sub formă de ninsoare s-au înregistrat şi în Pasurile Gutâi şi Prislop. Carosabilul pe DN 18, în Pasul Gutâi, era curat şi umed. Pe un tronson al DN 18, în Pasul Prislop (între km 164-180 km) era un strat de zăpadă frământată între 0-1 cm. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu utilaje şi material antiderapant pentru a asigura desfăşurarea circulaţiei rutiere.

De asemenea, traficul rutier este monitorizat, în pasurile montane, de echipaje ale poliţiei rutiere care sunt prezente pe DN 18 pentru a interveni în caz de necesitate.

×