x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Vela, despre noile reguli care se vor aplica din 15 mai

Marcel Vela, despre noile reguli care se vor aplica din 15 mai

08 Mai 2020   •   21:32
Marcel Vela, despre noile reguli care se vor aplica din 15 mai
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Noile reguli care se vor aplica din 15 mai ar putea să fie publicate pe site-ul MAI în această seară. Anunțul a fost făcut, vineri seară, de ministrul de Interne, Marcel Vela, în emisiunea Subiectiv, de la Antena3.

Conform unor surse, spațiile aglomerate, precum terasele, bisericile, poate chiar mall-urile se vor redeschide o lună mai târziu, în 15 iunie.

"S-ar putea ca măsurile care se propun a fi luate din data de 15 mai să fie puse pe site chiar din această seară. Noi dorim să vedem și feedback-ul și tot ceea ce ține percepția populației, de percepția epidemiologilor, de analiza infecționiștilor, de reacția instituțiilor, astfel încât, până săptămâna viitoare când vom întra în starea de alertă să armonizăm și să structurăm o formă finală", a spus Marcel Vela.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că se ia în calcul redeschiderea biserilor, mai ales că se apropie vara, iar slujbele ar putea fi oficiate în aer liber, în primă fază.

”Cel mai probabil, când va fi permisă, oficierea slujbelor nu se va putea face în spații închise, ci în afara bisericilor. Vine vara și se vor putea organiza în bune condiții afară, cu respectarea măsurilor sanitare, cu portul măștii”, a spus, joi, Ludovic Orban, aflat în vizită la Mioveni la fabrica Dacia-Renault.

Premierul a lăudat activitatea BOR din această perioadă apreciind că măsurile de distanțare socială și sanitare au fost respectate exemplar.

Orban a declarat că setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricții va fi prezentat public cel târziu luni, 11 mai. „Va fi cunoscut dinainte de companii, instituții, cetățeni”, susține premierul.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela