x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Vela: Românii care vin din cele 11 localități din Italia afectate de coronavirus vor fi plasați în carantină

Marcel Vela: Românii care vin din cele 11 localități din Italia afectate de coronavirus vor fi plasați în carantină

25 Feb 2020   •   07:52
Marcel Vela: Românii care vin din cele 11 localități din Italia afectate de coronavirus vor fi plasați în carantină
Sursa foto: antena3

Ministrul demis al Internelor a anunțat, luni seară, că românii care se întorc în România din cele 11 localități din Italia afectate de coronavirus vor fi plasați în carantină, scrie Antena3.

"S-a decis instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune pe care le știți și dvs. și totodată autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc în Italia. ", a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

Măsura se aplică atât celor care vin cu avionul, cât şi celor care vin cu trenul sau maşina.

"Chiar în această seară am avut un caz la Bistriţa, unde două persoane care erau în carantină nu au respectat condiţiile. Inspectoratul de Poliţie va lua măsurile necesare. Persoanele care încalcă această carantină intră sub incidenţa Codului Penal şi riscă închisoare sau amendă, în funcție de gravitatea faptelor", a mai spus Marcel Vela.

De asemenea, la nivelul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată hotărârea de a institui, la Ministerul Sănătăţii, o linie specială la care cetățenii pot obţine informaţii cu privire la coronavirus.

„În acest moment, când sună sunt redirecționați către dispecerii de ambulanță, în unele situații de cei care coordonează SMURD-ul. La acest moment, pentru apeluri se sună la 112. S-a vorbit că va fi o linie specială, sub coordonarea MS, în secunda în care va fi gata sună acolo. Încă se sună la 112, dacă îi este rău, dacă are simptome”, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că sunt șase persoane încă în carantină, iar autoizolați la domiciliu sunt undeva în jur de 1.000 de persoane. Raed Arafat a precizat că este vorba doar de București, referindu-se la cei șase aflați în carantină.

„Avem încă șase persoane în carantină. La domiciliu ar trebui să fie undeva în jur de 1.000 de persoane”, a afirmat Victor Costache.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, în județul Dolj mai sunt 8 persoane în carantină, iar în județul Galați 3 persoane. .

„Vorbim de București, în carantină sunt cele două persoane, care au plecat, cele venite din Wuhan. Acum avem cele șase aduse din Japonia de pe vasul Diamond Princess. Nu prezintă simptome.

Mai avem în județul Dolj în carantină cele opt persoane. Mai avem în județul Galați încă trei persoane, care ieri seara au fost preluate pe carantină”, a explicat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela coronavirus