x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Marea dezvăluire" a Sky News este o cacealma. Ce reacţie a avut Stuart Ramsay

"Marea dezvăluire" a Sky News este o cacealma. Ce reacţie a avut Stuart Ramsay

09 Aug 2016   •   13:36
"Marea dezvăluire" a Sky News este o cacealma. Ce reacţie a avut Stuart Ramsay

Poliţia Română informează că, din primele verificări efectuate cu sprijinul celorlalte instituţii din sistemul de securitate naţională, a rezultat că armele prezentate în reportajul Sky News fac parte din categoria armelor de vânătoare.

"Aceste tipuri de arme sunt deţinute legal în ţara noastră de membrii asociaţiilor de vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic. Până la acest moment nu au fost obţinute date din care să rezulte că armele ar proveni din săvârşirea infracţiunii de contrabandă. În prezent, sunt continuate verificările pentru clarificarea situaţiei de fapt şi stabilirea unor eventuale încălcări ale normelor privind regimul juridic al armelor şi al muniţiilor", precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, la nivelul Poliţiei Române s-au declanşat verificări încă din ziua apariţiei materialului de presă.

Pe parcursul verificărilor, se vor folosi şi canalele de cooperare poliţienească internaţională.

Postul de televiziune britanic Sky News a prezentat recent un reportaj în care apar doi presupuşi traficanţi de arme din România, dispuşi să vândă armament provenind din Ucraina unor cumpărători din Europa Occidentală, conform AGERPRES.

Oficialii Sky News, contactaţi de digi24.ro, au spus că nu pot lua legătura cu Stuart Ramsay, autorul reportajului, deoarece acesta este în concediu.

Stuart Ramsay pe contul său de Twitter, pe data de 7 august, scrie că: "Pe bune, acum râd de mă doare burta din cauza dezbaterii. Proştii care nu înţeleg jurnalismul, pur şi simplu nu-l înţeleg. Haha!".

×