x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Sârbu: Pensiile vor reprezenta principala mea preocupare

Marian Sârbu: Pensiile vor reprezenta principala mea preocupare

23 Dec 2008   •   00:00

Noul ministru al Muncii, Marian Sârbu, a declarat, astăzi, că pensiile vor reprezenta principala sa preocupare în acest mandat, arătând că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie şi a salariului minim de la 1 ianuarie 2009.



Marian Sârbu a preluat, astăzi, portofoliul de la fostul ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse Mariana Câmpeanu. Noul ministru al Muncii a spus că va face eforturile necesare pentru a nu exista întreruperi în plata pensiilor şi pentru a atinge ţinta propusă în Programul de guvernare, de a menţine punctul de pensie la 45% din salariul mediu pe economie. Totodată, Marian Sârbu crede că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie aşa cum era prevăzut, de la 1 ianuarie 2009. Noul ministru a mai spus că primul lucru pe care îl va face în această calitate va fi să schimbe titulatura ministerului, precum şi organigrama. El a precizat că, printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi aprobată în şedinţa de Guvern de marţi, noua titulatură a ministerului va fi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. În ceea ce priveşte schimbarea organigramei, aceasta va fi adoptată printr-o hotărâre de guvern în circa 45 de zile, acesta fiind termenul necesar estimat de noul ministru pentru modificări. Referindu-se la pensia socială de care ar trebui să beneficieze persoanele care au venituri de până în 350 de lei, Marian Sârbu a declarat că speră să nu fie nevoit să aplice această prevedere în a doua parte a mandatului său. Ministrul a precizat că ar prefera să facă acest lucru în prima parte a mandatului său, dar cu singuranţă acest lucru nu va fi posibil de la 1 ianuarie 2009.
În opinia noului ministrul al Muncii, nu ar trebui să fie probleme privind majorarea salariului minim la 600 de lei de la începutul anului viitor. "Eu sunt mai puţin pesimist decât cei care vorbesc de o apocalipsă socială în 2009, pentru că nu va fi aşa. Voi gestiona bugetul pe care îl voi avea astfel încât populaţia cu venituri mici să nu plătească costuri mari în perioada de criză", a spus Marian Sârbu. La rândul său, fostul ministru Mariana Câmpeanu a declarat, la predarea mandatului, că se bucură că la conducerea ministerului a venit Marian Sârbu, întrucât acesta a mai fost ministru şi cunoaşte foarte bine problemele instituţie, astfel că este sigură că ministerul "va fi pe mâini bune". Totodată, Mariana Câmpeanu şi-a exprimat convingerea că ceea ce a fost bine făcut va fi continuat, iar lucrurile greşite în timpul mandatului său vor fi corectate.
Membrii noului Guvern au primit, luni, votul de învestitură din partea Parlamentului.
Premierul Emil Boc a anunţat că prima şedinţă a noului Guvern va avea loc astăzi, în jurul orei 14.00, după ce vor fi instalaţi miniştrii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania sărbu