x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Ureche a fost securist

Marian Ureche a fost securist

05 Mar 2004   •   00:00

Marian Ureche, fostul sef al SIPA, a recunoscut ieri, in cadrul unei audieri la CNSAS, ca a fost securist si ca semnatura sa se afla pe dosarele unor persoane urmarite de fosta Securitate, declara Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS.

Fostul sef al SIPA a fost invitat la CNSAS inca din 2003 pentru a confirma daca este acelasi Marian Ureche despre care membrii Colegiului aveau informatii ca a fost securist. "In toata aceasta perioada, SRI nu ne-a confirmat informatia", a precizat Dinescu.

"A recunoscut ca sunt semnaturile lui"

Reprezentantul Colegiului CNSAS a spus ca, la audierea de ieri, Ureche a recunoscut ca este aceeasi persoana cu cea identificata in dosarele fostei Securitati. "A recunoscut ca sunt semnaturile lui pe dosarele unor persoane urmarite de fosta Securitate", a subliniat Dinescu, care a mai precizat ca Ureche a incercat sa-i convinga pe membrii Colegiului ca a facut numai lucruri bune pe cand lucra la Securitate. "Chiar daca ar fi fost asa, eu cred ca nu poate fi absolvit de vina de a fi lucrat in structurile fostei Securitati", a afirmat Mircea Dinescu.

"Securitatea nu a facut ceva rau"

Fostul sef al SIPA a declarat in fata Colegiului ca nu l-a cunoscut personal pe Ioan Petru Culianu si ca nici nu a avut legatura cu dosarul acestuia. "Ne-a spus ca el s-a ocupat mai mult de Invatamant si Sanatate. A mai spus ca, in opinia lui, Securitatea nu a facut ceva rau dupa 1965", a completat Dinescu.

Marian Ureche s-a ferit sa dea declaratii presei. El a declarat doar ca s-a dus la audiere pentru a le oferi celor din CNSAS o serie de lamuriri despre cazul sau. El a mai spus ca, dupa parerea lui, la finalul audierii nu s-a aflat pe aceeasi pozitie cu membrii Colegiului. ( MAGDA COLGIU )

×
Subiecte în articol: observator