x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mariana Câmpeanu: "Fiul meu e nevinovat şi va demonstra asta în instanţă"

Mariana Câmpeanu: "Fiul meu e nevinovat şi va demonstra asta în instanţă"

28 Mai 2013   •   16:44
Mariana Câmpeanu: "Fiul meu e nevinovat şi va demonstra asta în instanţă"

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, se declară "întru totul convinsă" de nevinovăţia fiului său - deferit justiţiei de DNA, într-un dosar legat de supraevaluarea unui teren cumpărat de RAR.

 
"Am luat notă de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind trimiterea în judecată a conducerii Registrului Auto Român, decizie pe care nu o comentez. Sunt întru totul convinsă de nevinovăţia fiului meu, Flavius Câmpeanu, nevinovăţie ce va fi dovedită în instanţă. Am încredere în actul de justiţie şi cred cu convingere că hotărârile instanţei vor fi în spiritul şi litera legii", a anunţat, într-un comunicat, ministrul liberal al Muncii.
 
"Aş vrea să separăm net acest caz de activitatea şi mandatul meu de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, între acestea nefiind nici o legătură", mai spune ministrul Muncii, conform Mediafax.
 
Fostul director al Registrului Auto Român, Ovidiu Crăpătureanu şi Flavius Câmpeanu, director tehnic la aceeaşi instituţie, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar legat de cumpărarea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.
 
Potrivit rechizitoriului, în perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, Crăpătureanu şi Câmpeanu, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren de 536.140 metri pătraţi, situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând RAR un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 de euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 de euro) la data cumpărării.
 
în vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi, a mai precizat DNA.
 
Dosarul va fi judecat de Judecătoria Sectorului 1.

×