x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marie-Jeanne a incheiat audierile

Marie-Jeanne a incheiat audierile

de Radu Crivat    |    06 Iul 2005   •   00:00
Marie-Jeanne a incheiat audierile

Marie-Jeanne Ion a fost audiata pentru a doua oara ieri la Parchetul General in dosarul rapirii celor trei jurnalisti in Irak.
La iesirea din sediul Parchetului, dupa patru ore de audieri, ea a declarat ca a terminat de povestit procurorilor filmul rapirii celor trei jurnalisti romani si ca, impreuna cu Sorin Miscoci, se va constitui parte vatamata in dosar, privind tinerea ei in captivitate timp de 55 de zile in Irak, dosar in care Omar Hayssam este acuzat de terorism, si a adaugat ca nu s-a hotarat inca daca va solicita o suma de bani.

SCENARIU. Jurnalista a spus ca declaratia scrisa pe care a dat-o la Parchet insumeaza in total 46 de pagini si ca a cerut procurorilor o copie a acestei declaratii pentru a o pastra, deoarece "este un scenariu de film care pare incredibil". Intrebata cum comenteaza afirmatia presedintelui Basescu conform careia cei trei care au fost captivi in Irak ar trebui sa nu se mai poarte ca niste vedete, Marie-Jeanne Ion a spus ca nu este vina ei ca presa ii solicita declaratii.

DOSARE. Jurnalista de la Prima a mai declarat ca in prezent exista doua dosare la Parchetul General care se ocupa de rapirea jurnalistilor, unul dintre ele, fiind instrumentat de anchetatori romani, urmareste indeosebi evenimentele premergatoare plecarii, iar celalalt, instrumentat de autoritatile irakiene, urmareste evenimentele din perioada detentiei celor trei. Marie-Jeanne a mai spus ca, dintre toti cei care au fost implicati direct sau indirect in cazul rapirii, statul roman a avut cel mai mult de suferit de pe urma rapirii, deoarece a fost nevoit sa negocieze cu o grupare terorista care pretindea ceva.
"Mi s-a parut de la inceput nedrept ca o grupare terorista particulara sa puna mana pe telefon sa ceara presedintelui ceva, sa suceasca mana unui guvern." Audierile au luat sfarsit in cazul lui Marie-Jeanne, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie chemati la Parchetul General si ceilalti doi colegi ai sai, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

×
Subiecte în articol: observator