x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Budăi susține în continuare majorarea pensiilor și a salariului minim: sunt analize și cifre

Marius Budăi susține în continuare majorarea pensiilor și a salariului minim: sunt analize și cifre

01 Sep 2022   •   12:26
Marius Budăi susține în continuare majorarea pensiilor și a salariului minim: sunt analize și cifre
Sursa foto: Captura Antena 3

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține în continuare majorarea pensiilor și a salariului minim și anunță că există analize și cifre care arată că modificările sunt posibile. Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că propunerea nu a fost discutată la Guvern sau în coaliție.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a refuzat să comenteze declarațiile premierului și eventualele discuții din interiorul coaliției.

„Ține de bucătăria internă a Guvernului”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a mai spus că majorările reprezintă o propunere a PSD.

„Nu era o promisiune față de cetățeni, am spus că aceasta este gândirea PSD pe care o prezentăm populației (...) Sunt însoțite de analize și cifre pe care le vom pune pe masă”, a declarat Marius Budăi.

În ciuda acestor declarații, Budăi susține că în cadrul coaliției există „un dialog extrem de constructiv”.

Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că propunerea PSD, anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, privitoare la majorarea pensiilor şi salariilor, nu a fost discutată în coaliţie.

„Nu am discutat în coaliţie. Nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023. Nu pot răspunde cu da sau nu”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

El a mai declarat că ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit.

„Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica şi vom avea o abordare la nivelul guvernului, aşa cum am avut şi până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi - să ştie că guvernul este în măsură să ia decizii reale şi nu vorbe. Aici discutăm despre ceea ce facem, nu de ce vorbim”, a adaugat Ciucă.

Social-democraţii au propus creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marius Budăi