x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

08 Dec 2011   •   10:06
Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de coruptie, a decis, astazi, Tribunalul Bucuresti. Decizia poate face recurs la decizia Tribunalului Bucuresti. De asemenea, instanta a dispus ca Petcu sa-i restituie denuntatorului din acest caz, Petre Scrieciu, suma de 1.398.400 de lei, suma pe care ar fi primit-o ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

Totodata, instanta l-a obligat pe Petcu sa plateasca si 15.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat. In plus, timp de 10 ani dupa executarea pedepsei, are interdictia de a alege si a fi ales.

Marius Petcu a declarat, la Antena 3, ca va apela si la instantele internationale "cu speranta ca isi va gasi dreptatea". Petcu sustine ca arestarea sa este o incercare ca "miscarea sindicala sa fie, o data pentru totdeauna, pusa cu botul pe labe".

"Mi-am pierdut cariera, mi-am pierdut echilibrul interior. Fostilor mei colegi li s-a interzis sa ia legatura cu mine. Am fost rupt de organizatie. Era important ca, in momente delicate, sa strangem randurile. Intr-un astfel de moment de criza, m-am simtit abandonat. Sunt complet nevinovat. Sper sa existe justitie si pentru mine", a mai spus Marius Petcu.

Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, in 24 martie, luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov. In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata, iar in 20 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis judecarea acestuia in libertate. Petcu are terenuri in Bucuresti, Ilfov si Teleorman, o casa de vacanta in Ilfov si una de locuit in Capitala. In banca, Mariu Petcu are conturi de aproape 59.000 de euro si peste 418.000 de lei. (V.M.)

×