x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marko Bela: În Covasna şi Harghita noi suntem la guvernare

Marko Bela: În Covasna şi Harghita noi suntem la guvernare

05 Mar 2009   •   00:00
Marko Bela: În Covasna şi Harghita noi suntem la guvernare

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat astăzi că Uniunea nu este în competiţie cu niciun alt partid politic pentru voturile electoratului maghiar şi că în judeţele Covasna şi Harghita această formaţiune politică se află la guvernare, informează Agerpres.



Întrebat dacă Uniunea Democrată Maghiară din România îşi simte 'periclitată' poziţia în urma vizitelor în judeţele Covasna şi Harghita ale mai multor miniştri ai Cabinetului Boc, care au promis sprijin pentru dezvoltarea economică şi socială a acestei zone, Marko Bela a spus că înţelege prezenţa acestor demnitari drept un 'parteneriat' şi nu ca pe o 'competiţie'. 'Împreună cu colegii mei am fost la Palatul Cotroceni, la o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, unde am clarificat că nu în competiţie cu UDMR, ci în parteneriat cu UDMR concepe şi domnia sa impunerea, în continuare, a unor proiecte de dezvoltare infrastructurală în cele două judeţe', a afirmat Marko Bela. În opinia sa, 'nici nu se poate altfel', întrucât în judeţele Covasna şi Harghita UDMR se află la guvernare, indiferent dacă este sau nu în opoziţie, deoarece aici controlează administraţiile locale. 'Noi suntem singurii care avem o ofertă şi un program pentru comunitatea maghiară din România', a spus Marko Bela.
Preşedintele Uniunii şi aproximativ 20 de senatori şi deputaţi UDMR s-au aflat, joi, în judeţul Covasna pentru a participa la o şedinţă comună a celor două grupuri parlamentare la Centrul de Studii Europene de la Arcuş, în cadrul căreia s-a discutat, printre altele, despre descentralizare, învăţământ în limba maghiară, dezvoltarea zonelor locuite de maghiari, dar şi despre lărgirea şi consolidarea relaţiei dintre parlamentarii Uniunii şi electorat. Potrivit lui Marko Bela, grupurile parlamentare ale UDMR vor merge în fiecare lună în câte un judeţ cu minoritate maghiară, unde vor avea întâlniri cu administraţia locală şi vor acorda audienţe publice pentru a fi în acest fel cât mai aproape de comunităţile pe care le reprezintă.
Acţiunea UDMR are loc la scurt timp după vizita în zonă a preşedintelui Traian Băsescu, urmată de cele ale miniştrilor Sănătăţii, Ion Bazac, Turismului, Elena Udrea, şi Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care au fost recent în judeţul Covasna, şi a miniştrilor Transporturilor, Radu Berceanu, Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, şi a ministrului Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, care s-au întâlnit cu autorităţile locale din judeţul Harghita cu scopul declarat de a ajuta la relansarea economică şi socială a acestei zone şi de a sprijini proiectele de dezvoltare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania marko bela