x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marşul pentru viaţă - Adopţia, o alegere nobilă

Marşul pentru viaţă - Adopţia, o alegere nobilă

22 Mar 2014   •   09:53
 Marşul pentru viaţă - Adopţia, o alegere nobilă

Cea de-a patra ediţie a 'Marşului pentru viaţă' se va desfăşura sâmbătă şi duminică în aproape 40 de oraşe din România şi în acest an manifestarea va avea ca temă 'Adopţia, o alegere nobilă'.

'Tema pe care am ales-o în acest an este 'Adopţia, o alegere nobilă' şi are ca scop promovarea adopţiei. Am ales această temă pentru că vrem să reparăm ceva. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul, dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puţin, iar de al altora, chiar deloc', susţine Alexandra Nadane, preşedinta Asociaţiei Studenţi pentru viaţă, citată de Agerpres.

Printre oraşele în care va fi organizat 'Marşul pentru viaţă' se află Constanţa, Tulcea, Bacău, Fălticeni, Piatra Neamţ, Suceava, Balş, Buzău, Craiova, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Târgovişte, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Braşov, Timişoara, Oradea etc.

Coordonarea naţională a 'Marşului pentru viaţă' şi organizarea lui în Bucureşti sunt asigurate în acest an de Asociaţia Studenţi pentru viaţă.

În Bucureşti, marşul se va desfăşura sâmbătă, de la ora 14,00, pe traseul Piaţa Unirii (parc) - Parcul Tineretului, intrarea Şincai.

Între orele 15,30 şi 16,00 pe scena amplasată în Parcul Tineretului vor fi prezentate câteva poveşti ale unor familii care au adoptat copii, dar şi ale unor copii care au fost adoptaţi.

În încheierea 'Marşului pentru viaţă', între orele 16,00 şi 18,00, în Parcul Tineretului va avea loc şi un concert de susţinere la care vor participa, între alţii, Vlad Miriţă, Alexandra Uşurelu, Bogdan Vlădău.

Sprijin şi de la Patriarhia Română

Patriarhia Română binecuvintează şi susţine “Marşul pentru viaţă. Adopţia – o alegere nobilă”.

"Din nefericire, avortul a devenit o plagă pentru societatea românească având consecinţe dramatice, inclusiv diminuarea populaţiei. România este singura ţară europeană în care numărul avorturilor din ultimii 25 de ani a depăşit numărul cetăţenilor ţării. Pe de altă parte, pentru familiile care nu pot da naştere la prunci, adopţia este o binecuvântare de la Dumnezeu. Familia creştină în care copiii sunt primiţi cu bucurie prin naştere sau prin adopţie şi crescuţi cu dragoste, educaţi creştineşte şi sprijiniţi să urmeze un drum folositor în viaţă este binecuvântată de Dumnezeu cu bucuria iubirii părinteşti şi cu darul mântuirii şi al vieţii veşnice", se arată într-un comunicat al instituţiei.


×