x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marti începe vaccinarea anti-COVID cu doza a treia. Cine va avea prioritate

Marti începe vaccinarea anti-COVID cu doza a treia. Cine va avea prioritate

27 Sep 2021   •   11:10
Marti începe vaccinarea anti-COVID cu doza a treia. Cine va avea prioritate

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză va începe pe 28 septembrie. Singura condiție pentru a beneficia de noua etapă a tratamentului este ca de la precedenta imunizare să fi trecut cel puțin 6 luni. 

 

Vaccinarea se face cu oricare dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca.

Cine va avea prioritate la a treia doză de vaccin 

Potrivit președintelui CNCAV, printre persoanele care vor avea prioritate la vaccinarea cu a treia doză anti-COVID-19 sunt: bolnavii oncologici, pacienții care au trecut prin transplant, pacienții cronici – boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor, pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe, personalul medical, precum și angajații din sistemul de învățământ.

„Strategia pentru administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului este în lucru în acest moment”, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

 

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

×