x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărturii de la Aiud: Procurorul Lazăr, și bișnițar, nu doar torționar

Mărturii de la Aiud: Procurorul Lazăr, și bișnițar, nu doar torționar

de Dan Constantin    |    05 Apr 2019   •   13:15
Mărturii de la Aiud: Procurorul Lazăr, și bișnițar, nu doar torționar

Ioan Muntean, deținut politic trimis în celula de izolare după ce s-a adresat procurorului Augustin Lazăr în închisoarea de la Aiud, a făcut dezvăluiri șocante legate de „activitățile” celui care conducea comisia de eliberări condiționate.

 Procurorul Lazăr venea la penitenciar cu o geantă mare pe care o umplea cu bricege cu buton, confecționate de deținuți în atelierele pușcăriei. Bricegele de acest tip, cu scoaterea automată a lamei, erau la mare căutare în epocă. Mai mult, de la o dimensiune mai mare a lamei , ele erau considerate arme albe, fiind interzise. „Venea cu geanta goală și pleca cu ea plină” , a povestit Muntean în interviul difuzat în emisiunea Sinteza zilei de la ANTENA 3. Cine ajungea la Lazăr recomandat, obținea liberarea condiționată, a menționat fostul deținut politic. 

Muntean a fost pedepsit cu zile de izolare carcerală pentru că a „îndrăznit” să-și expună cazul în fața procurorului Lazăr. Deținutul pedepsit i-a spus apoi aceluiași procuror că-i va dedica o poezie. Reacția „eroului” prins în versuri: a dispus încă zece zile de izolare pentru Muntean.

 Procurorul general Augustin Lazăr nu a avut nici o reacție față de noile dovezi care îl incriminează ca torționar. Nici președintele Iohannis nu ia o decizie deși pe masa lui se află cererea de demitere a procurorului general trimisă de Tudorel Toader ministrul JustițIei.

×