x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masacru pe şosele: 60.000 de victime în 20 de ani

Masacru pe şosele: 60.000 de victime în 20 de ani

de Mara Raducanu    |    08 Apr 2010   •   00:00
Masacru pe şosele: 60.000 de victime în 20 de ani
Sursa foto: Jurnalul foto/

În România, din 1989 şi până în prezent au murit în accidente de circulaţie 60.000 de oameni. Anul trecut au decedat 2.000 de persoane, din care 400 erau copii.



Aceste cifre au fost prezentate ieri la Simpozionul Naţional "Accidentul rutier şi implicaţiile sale socio-economice", organizat de Automobil Clubul Român (ACR) împreună cu Fundaţia Civilizaţia Rutieră. Acţiunea, la care au participat personalităţi ale vieţii social-politice din România, precum şi reprezentanţi din domeniul siguranţei rutiere, este dedicată Deceniului Mondial al Siguranţei Rutiere, proclamat de Adunarea Generală ONU la 2 martie 2010, şi reprezintă prima acţiune de acest fel organizată în România.

Cei prezenţi, atât din cadrul Poliţiei Rutiere, de la Ministerul Transporturilor, de la diverse asociaţii rutiere, reprezentanţi ai instructorilor auto, au încercat şi au propus soluţii pentru evitarea tragediilor pe şosele. Înăsprirea Codului Rutier şi sancţionarea penală a şoferilor violenţi în trafic se numără printre propunerile legislative.

Drumurile proaste şi pline de gropi, lipsa indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, viteza excesivă şi neatenţia la volan, corupţia la nivel înalt, lipsa unei culturi rutiere în ceea ce priveşte circulaţia sunt doar câteva dintre "bubele" rutiere care au transformat şoselele din ţara noastră într-un adevărat cimitir. ACR, al cărui preşedinte este Constantin Niculescu, va trimite autorităţilor statului - nepăsătoare, se pare, la carenţele rutiere din România - un memoriu în care vor fi semnalate toate aceste probleme, dar şi propuneri şi iniţiative legislative în domeniul rutier.

×
Subiecte în articol: observator