x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri anti-coadă, la Direcția permise, din Pipera

Măsuri anti-coadă, la Direcția permise, din Pipera

29 Noi 2016   •   09:20
Măsuri anti-coadă, la Direcția permise, din Pipera
Sursa foto: Alex Micsik

Programul de lucru a fost prelungit, personalul s-a mărit, publicul poate face programări online pentru depunerea și ridicare adocumentelor, iar  camere web transmit imagini de la sediul DRPCIV din Pipera, pentru ca persoanele interesate să vadă în timp real dacă mai sunt cozi la ghișee.  Ministrul de Interne a venit ieri la fața locului, într-o vizită neanunțată, pentru a constata efectele măsurilor, în prima zi de aplicare.

După întâlnirea de la sfârșitul săptămânii trecute, dintre ministrul de Interne și prefecții de București și Ilfov, 50 de angajaţi au fost detaşaţi din cadrul aparatului Ministerului Afacerilor Interne și instruiți peste weekend, pentru a efectua operaţiunile specifice domeniului  Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în sediul DRPCIV din Pipera. Programul cu publicul este acum de 14 ore, de luni până vineri, lucrându-se în două schimburi, în intervalul orar 7 – 21. De asemenea, pe pagina de internet a Direcției permise a fost instalat un soft ce permite programarea online a celor care doresc să depună şi să ridice documente. Pentru cei cu astfel de programări  au fost deschise două ghişee. Programarea online este posibilă pe linie de preschimbare permise/duplicate şi pe linie de înmatriculare/transcriere vehicule, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Aflat ieri la Sediul din Pipera, ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a spus că se bucură că măsurile au dus la dispariția cozilor din afara sediului „deşi am văzut în continuare oameni care au venit din timpul nopţii”. „Începând de azi sper, încet-încet, să intrăm în normalitate (…)Oricum, de acum plănuiesc să trec cam în fiecare zi, dacă pot", a declarat Tudorache.

De pe site-ul www.drpciv.ro pot fi accesate patru camere web care transmit în timp real imagini de la ghișeele de la sediul din Pipera

 

După luni de funcționare defectuoasă, care a generat cozi de sute de persoane zilnic, Direcția permise din Pipera pare că revine la o activitate normală

×