x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Media de vârstă a consumatorului de droguri român este de 17 ani

Media de vârstă a consumatorului de droguri român este de 17 ani

20 Oct 2008   •   00:00

Media de vârstă a toxicomanilor români a scăzut, în ultimii ani, de la 25 la 17-19 ani, iar mulţi dintre ei, chiar dacă scapă de dependenţa fizică, ajung să consume din nou droguri din cauză că nu există centre post-tratament pentru înlăturarea dependenţei psihice.



In Bucureşti, se estimează că sunt aproximativ 24.000 de consumatori de droguri, dintre care aproape 400 urmează un tratament.

Deşi este tratată dependenţa fizică, toxicomanii recidivează din cauza faptului că autoritătile sanitare nu alocă fonduri pentru construirea centrelor de înlăturare a dependenţei psihice.

Cu toate ca specialiştii în tratarea toxicomanilor au trimis, în repetate rânduri, adrese către Ministerul Sănătătii pentru obţinerea de fonduri necesare construiri centrelor comunitare post-tratament, toate au fost fără niciun rezultat.

Majoritatea cazurilor cu care se confruntă Centrul de Sănătate Mintală sunt pacienţii dependeţi de heroină, urmează apoi cei care consumă marijuana si droguri sintetice, cum ar fi pastilele de ecstasy.

În plus, aproximativ 90% dintre cei care se droghează suferă de hepatita C, iar 80% de hepatita B.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania