x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic în România: La 80 de ani, face naveta zeci de kilometri pentru pacienţii ei

Medic în România: La 80 de ani, face naveta zeci de kilometri pentru pacienţii ei

30 Sep 2013   •   13:44
Medic în România: La 80 de ani, face naveta zeci de kilometri pentru pacienţii ei

Eugenia Borcea este pensionară, are 80 de ani şi face naveta de la Bucureşti la Balta Doamnei pentru a trata oamenii bolnavi din acel sătuc. De ce face asta? Din pasiune si din dragoste de oameni.

"Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața. În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor. Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret". Jurământul lui Hipocrate, rostit de fiecare absolvent al Facultatii de Medicină, a fost timp de 53 de ani talisman pentru doctorul Eugenia Borcea, scrie RTV.NET.

Ajunsă acum la vârsta pensiei, doamna Borcea uimeşte pe toată lumea cu devotamentul ei pentru medicină. Pentru că nu poate sta departe de pacienți, două săptămâni pe lună merge să îngrijească bolnavii dintr-un catun prahovean, la 50 de kilometri de Capitală.

Citeşte şi Medic în România. Pasiune şi devotament într-un sistem vitregit. Poveştile unor DOCTORI ce sfidează sărăcia

Lucrează cu pasiune, dragoste, răbdare si blândeţe. Vorbeşte cu calm şi, parcă, prin tot ceea ce face, dăruieşte nu doar sănătate, ci şi alinare, speranţă. Pentru munca ei nu cere niciodată nimic în schimb.

Află ce o motivează pe doctoriţa de 80 ani să-şi dedice anii bătrâneţii pacienţilor săi pe RTV.NET.

×