x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medici de la spitalul "Grigore Alexandrescu", reţinuţi pentru 24 de ore pentru că au luat mită să opereze trei copii

Medici de la spitalul "Grigore Alexandrescu", reţinuţi pentru 24 de ore pentru că au luat mită să opereze trei copii

09 Apr 2013   •   14:22
Medici de la spitalul "Grigore Alexandrescu", reţinuţi pentru 24 de ore pentru că au luat mită să opereze trei copii

Conducerea Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu" va declanşa o anchetă internă în cazul celor doi medici acuzaţi de luare de mită, a declarat dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. Doi medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost reţinuţi marţi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în zilele de 7 şi 8 aprilie, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra a trei pacienţi minori, un medic a primit câte 600 de lei pentru fiecare.

În urma unui flagrant, procurorii au găsit asupra medicului, la percheziţia corporală, suma de 3.076 de lei. Totodată, pe 8 aprilie, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a celor doi medici pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie. (Agerpres)

×