x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii care au făcut un spital pentru a salva copiii altora după ce şi-au pierdut propriul fiu

Medicii care au făcut un spital pentru a salva copiii altora după ce şi-au pierdut propriul fiu

02 Dec 2013   •   13:22
Medicii care au făcut un spital pentru a salva copiii altora după ce şi-au pierdut propriul fiu

Într-un sistem medical secat de nevoi şi neputinţă, doi medici din Buziaş salvează vieţi şi alină suferinţe. Au trecut prin cea mai mare tragedie a vieţii lor, însă au mers mai departe hrănindu-şi sufletul cu fericirea altora, scrie RomâniaTV.NET.

Dr. Viorel şi Marghit Şerban au construit un centru pentru copiii bolnavi de diabet şi hemofilie după ce în urmă cu 22 de ani şi-au pierdut unicul fiu.

Până să vină pe lume Cristian, nu ştiau ce este fericirea şi se gândeau la ea ca la o utopie. Soţii Şerban s-au chinuit 15 ani să aibă un copil şi când într-un sfârşit minunea s-a întâmplat, pe lume a venit un băieţel.

Citeşte şi Craina, povestea unui doctor care sfidează nevoile unui sistem bolnav VIDEO

N-avea decât şase luni şi jumătate când a văzut pentru prima dată lumina zilei. Era cât o jucărie, cântarea puţin peste un kilogram, iar degeţelul lui mic arată ca o jumătate de chibrit. Aşa mic cum era, nu l-ar fi schimbat pentru nimic în lume. A urmat o luptă crâncenă pentru viaţă. După o lună şi jumătate, tatăl lui l-a dus acasă "într-un fel de clocitoare pentru bebeluşi prea mici", cum spune chiar el.

Şi-au vegheat copilul, l-au crescut mare, l-au învăţat de toate, însă timpul a fost prea scurt pentru ei.

Citeşte şi Devotament, răbdare şi dragoste de oameni. La 80 de ani, un medic face naveta zeci de km pentru pacienţii lui

Când avea doar 11 ani, copilul a murit înecat. Câtă durere, câtă disperare... Cerul s-a prăbuşit peste ei. Erau la pământ şi ştiau că nu se vor mai ridica vreodată. Au plâns, l-au căutat prin casă, pe scări, în curte, pe strada, l-au strigat... în zadar. Au bătut parcurile şi în fiecare au găsit numai amintiri cu el.

Un an mai tarziu, au descoperit o punte de salvare. Pentru a-şi alina durerea şi pentru că alţi părinţi să nu treacă prin ce treceau ei, cei doi medici s-au gândit să contruiască un centru pentru copiii bolnavi de diabet şi hemofilie.

Citeşte povestea medicilor Viorel şi Marghit Şerban pe RomâniaTV.NET.

×