x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul erou de la Piatra Neamț, primul mesaj din Belgia: Am început să mă pot mişca şi să pot merge

Medicul erou de la Piatra Neamț, primul mesaj din Belgia: Am început să mă pot mişca şi să pot merge

04 Mar 2021   •   09:46
Medicul erou de la Piatra Neamț, primul mesaj din Belgia: Am început să mă pot mişca şi să pot merge

Medicul Cătălin Denciu, cel care a intrat în foc pentru a-i salva pe pacienții salonului spitalului din Piatra Neamț, a trimis un prim mesaj public din Belgia. De pe patul spitalului, el a anunțat că se recuperează și că treptat a început să se miște.

Primele declarații ale medicului român au fost făcute pentru publicația Defensie, fiind publicate pe portalul beldefnews.mil.be.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou (...) Astăzi pot să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi", le-a spus Cătălin Denciu jurnaliștilor care l-au vizitat la spital.

Asistat de echipa medicală și de soție, Cătălin Denciu învaţă tehnici de reabilitare. El va continua recuperarea la spitalul belgian.

Incendiul de la Piatra Neamţ a avut loc în luna noiembrie, anul trecut. Medicul Cătălin Denciu era de gardă și a încercat să-i salveze pe pacienții din salonul care a luat foc. El a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe aproape jumătate din corp.

Pentru a primi îngrijiri, el a fost transferat la un spital militar din Bruxelles. Ulterior, Denciu a fost transferat pentru recuperare la cel mai mare spital din capitala Belgiei.

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu