x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul pediatru Ioan Dobrescu, achitat pentru luare de mită

Medicul pediatru Ioan Dobrescu, achitat pentru luare de mită

de Violeta Fotache    |    15 Mar 2011   •   19:28

Medicul de la Spitalul de Pediatrie 1 din Cluj-Napoca, Ioan Dobrescu, judecat pentru luare de mită după ce fusese prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a opera o fetiţă în vârstă de doi ani a fost achitat, marţi, de Curtea de Apel Cluj, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, magistratul Claudia Ilieş. “Inculpatul a fost achitat pe articolul 18 indice 1, adică fapta există, dar nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni, aşa cum s-au întâmplat lucrurile în concret. Nici instanţa de fond, nici Curtea de Apel nu a reţinut că medicul ar fi condiţionat actul medical de primirea banilor. Instanţa de apel i-a aplicat amenda administrativă maximă, de 1000 de lei. Mai multe explicaţii veţi găsi în motivare. Soluţia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă în termen de 10 zile.”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj.

Reamintim că medicul Ioan Dobrescu a fost trimis în judecată, după ce la 26 februarie 2009 a primit mită 100 de lire sterline pentru a opera o fetiţă de doi ani. Potrivit anchetatorilor, medicul Ioan Dobrescu este acuzat că, în perioada iulie 2008 - februarie 2009, a primit diferite sume de bani pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale, sumele cerute de medic fiind cuprinse între 300 şi 500 de lei.

În octombrie 2010, instanţa de fond, Tribunalul Cluj, l-a pedepsit cu închisoare de un an şi 11 luni, fără executare. Medicul a declarat însă apel cerând achitarea totală. La rândul lor procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au declarat şi ei apel cerând instanţei să-I majoreze pedeapsa. În loc de acest lucru, procurorii s-au trezit că inculpatul a fost achitat.

Acum ultimul cuvânt îl vor avea magistraţii instanţei supreme.

×
Subiecte în articol: achitat ioan dobrescu curtea de apel cluj