x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MEDIU / “Casa Verde”, o nouă amânare

MEDIU / “Casa Verde”, o nouă amânare

de Alexandru Nastase    |    16 Ian 2009   •   00:00

Programul “Casa Verde”, prin care statul urma să subvenţioneze 90% din cheltuielile de instalare ale unor sisteme de producere de energie alternativă pentru locuinţe, a fost amânat din nou, pe o perioadă nedeterminată.



Asta, deoarece bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, din care ar urma să vină subvenţiile, nu a fost încă aprobat, deşi lista instalatorilor validaţi este gata. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a criticat modul în care programul a fost legiferat, spunând că regulamentul a fost făcut “în grabă şi cu iz de campanie electorală”. Ministrul a mai declarat că, analizând regulamentul, a identificat o serie de probleme, acestea urmând să fie cuprinse într-un memorandum pe care îl va adresa Executivului, care ar urma să decidă asupra oportunităţii şi modalităţii de aplicare a Programului “Casa Verde”.

Nemirschi s-a declarat sceptic în privinţa modului în care au fost validate cele 367 de firme care ar urma să gestioneze fondurile de la stat pentru “Casa verde”, alese din 1.957 de dosare depuse. “AFM a întocmit deja scrisorile pentru cei 1.490 de agenţi economici respinşi, urmând ca în zilele următoare să le trimită. Având în vedere însă că bugetul AFM nu s-a aprobat, nu putem publica lista cu operatorii în acest moment”, a declarat directorul AFM, Mihai Toti.

×
Subiecte în articol: observator