x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meleşcanu: Nu candidez pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, ar fi imoral şi ciudat

Meleşcanu: Nu candidez pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, ar fi imoral şi ciudat

18 Mar 2009   •   00:00

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că nu va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, ci pentru cea de vicepreşedinte în BPC, spunând că o candidatură pentru prim-vicepreşedinte ar fi "imorală", dat fiind că a votat împotriva înfiinţării acestui post.



"O să-mi depun candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte în BPC", a spus Teodor Meleşcanu. Liderul PNL a argumentat că nu va candida pentru nou înfiinţata funcţie de prim-vicepreşedinte pentru că ar fi imoral având în vedere că a votat împotriva creării acestui post. "Am fost unul dintre cei care au considerat că nu se justifică şi am votat împotrivă. Ar fi ciudat şi imoral să-mi depun candidatura", a spus Meleşcanu. Delegaţia Permanentă a PNL a decis, luni, modificarea Statutului, în sensul introducerii unei noi funcţii de conducere, cea de prim-vicepreşedinte, propunerea în acest sens fiind adoptată cu 76 de voturi "pentru", 62 "împotrivă" şi şase abţineri. Potrivit unor surse din PNL, propunerea de înfiinţare a funcţiei de prim-vicepreşedinte a fost formulată, la începutul Delegaţiei Permanente, de către Ludovic Orban, care a suţinut că are aproape 100 de semnături de susţinere din partea membrilor DP. Ludovic Orban, Norica Nicolai, Crin Antonescu, Dan Radu Ruşanu, Varujan Vosganian au votat "pentru", iar împotriva înfiinţării acestei funcţii au votat liberali precum preşedintele Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu sau Bogdan Olteanu. Instituirea acestei funcţii ar urma să fie validată în prima zi de congres. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, declara luni că pentru această funcţie importantă de prim-vicepreşedinte "se vor lupta oameni precum Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu sau Relu Fenechiu". (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania