x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Memorialul Renasterii - Inaugurare cu VIP-uri

Memorialul Renasterii - Inaugurare cu VIP-uri

de Radu Crivat    |    06 Sep 2005   •   00:00
Memorialul Renasterii - Inaugurare cu VIP-uri

Memorialul Renasterii, controversatul monument dedicat victimelor Revolutiei din 1989, a fost inaugurat ieri in piata cu acelasi nume, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a fostului sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu

Memorialul Renasterii, controversatul monument dedicat victimelor Revolutiei din 1989, a fost inaugurat ieri in piata cu acelasi nume, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a fostului sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, alaturi de mai multi reprezentanti ai revolutionarilor. La eveniment au mai participat ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, consilierul de stat Elena Udrea, arhitectul Alexandru Ghildus, autorul monumentului, precum si generalul Victor Athanasie Stanculescu, cercetat in Dosarul Revolutia. Ansamblul monumental a costat 56 de miliarde de lei si a nascut o serie de comentarii pro si contra, mai multi artisti cerand chiar demolarea monumentului.

PARERE. Intrebat despre semnificatia monumentului, primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca municipalitatea are un alt proiect pentru Piata Revolutiei, care "viabilizeaza intreaga zona" si care include parcari subterane si magazine. "Este o chestiune de gust. Mie personal nu imi place. Nu-i cunosc simbolistica", a adaugat Videanu, referindu-se la aspectul monumentului.

×
Subiecte în articol: observator