x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesaj DUR al Arhiepiscopului Sucevei, în Pastorala de Crăciun: ”A refuza participarea la ora de religie înseamnă a-L refuza pe Dumnezeu”

Mesaj DUR al Arhiepiscopului Sucevei, în Pastorala de Crăciun: ”A refuza participarea la ora de religie înseamnă a-L refuza pe Dumnezeu”

26 Dec 2015   •   11:30
Mesaj DUR al Arhiepiscopului Sucevei, în Pastorala de Crăciun: ”A refuza participarea la ora de religie înseamnă a-L refuza pe Dumnezeu”

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen Suceveanul, a avut un mesaj DUR chiar in pastorala de Craciun. Inaltul Prelat considera ca a refuza ora de religie inseamna a-L refuza pe Dumnezeu, iar o viata fara Dumnezeu inseamna moarte, moartea sufletului.

”Omul, pentru a ajunge la plinătatea menirii sale, are nevoie de educaţie şi de dobândirea de cunoştinţe corespunzătoare acestei lucrări; educaţia şi dobândirea cunoştinţelor încep din copilărie, în familie, şi continuă pe băncile şcolii de toate gradele; predarea religiei în şcoală este un drept al fiecărui elev; a refuza participarea la ora de religie înseamnă a-L refuza pe Dumnezeu, Creatorul şi Lumina lumii.

Viaţa omului trăită fără lumina lui Hristos, învăţătura Evangheliei Sale, este o viaţă trăită în întuneric, întunericul păcatului necunoaşterii lui Dumnezeu care înseamnă moarte, moartea sufletului. „Plata păcatului este moartea” (Rom. 6,23), dar şi moartea trupului (Rom.6,21) înainte de sorocul rânduit de Dumnezeu, o moarte de multe ori tragică. Nu orice moarte tragică este urmarea păcatelor. În cazul unei morţi tragice nu avem dreptul să judecăm pe cel mort, ci avem datoria să luăm aminte la noi înşine, sporind râvna, strădania, de a nu ne lăsa prinşi în mrejele păcatelor, să ne îndreptăm cât mai des către scaunul de spovedanie pentru a primi iertarea păcatelor noastre dobândind bucuria mântuirii”. 

×