x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesaj eliptic de subiect

Mesaj eliptic de subiect

de Mara Raducanu    |    17 Sep 2008   •   00:00
Mesaj eliptic de subiect

 “«Siguranţă şi încredere» stă scris pe maşinile aparţinînd Poliţiei. Mesaj frumos, dar eliptic de subiect: «Siguranţă»... pentru cine? – «încredere»... în cine sau în ce?” Este începutul primei scrisori primite de la un cititor al Jurnalului Naţional,  George Tocan, pentru rubrica noastră “Trafic Greu”.

 “«Siguranţă şi încredere» stă scris pe maşinile aparţinînd Poliţiei. Mesaj frumos, dar eliptic de subiect: «Siguranţă»... pentru cine? – «încredere»... în cine sau în ce?” Este începutul primei scrisori primite de la un cititor al Jurnalului Naţional,  George Tocan, pentru rubrica noastră “Trafic Greu”.

Doresc să vă exemplific lipsa de conţinut a mesajului prin două exemple. Unul este cartierul Floreasca, mai explicit Strada Bănciulescu, ce merge spre Barbu Văcărescu. La toate intrările dinspre Calea Floreasca există indicatoare cu semnificaţia “SENS INTERZIS”. Zeci de şoferi intră pe SENS INTERZIS după ce – mare găselniţă – pun în funcţiune luminile de avarie. Accidente grave? Oricînd posibile. Răspunsul celor de la Circulaţie (după multiple sesizări): “Nu avem cum să păzim strada. Ce, o să stăm acolo cu un echipaj?”. Cam aşa  susţin ei că au rezolvat problema.

În scrisoarea trimisă redacţiei, domnul George Tocan se referă şi la Strada Rosetti Bălănescu – acelaşi cartier, dar Sectorul 1. “O pseudomaşină, de fapt o carcasă fără geamuri, faruri, stopuri, anvelope, blochează de peste doi ani unul dintre cele două fire de circulaţie teoretic existente. Ce a făcut Primăria? De peste doi ani un funcţionar lipeşte periodic pe parbrizul maşinii o somaţie cum că va fi ridicată în zece zile. Faţă de o asemenea nesimţire a unor funcţionari care totuşi primesc o retribuţie pentru a face, dar nu fac nimic ce se mai poate spune? E un foarte bun exemplu pentru orice derbedeu să facă orice ar vrea, că tot nu-l pedepseşte nimeni.”

 

Unde este vigilenţa autorităţilor?

Poate că semnalul de alarmă tras de cititorul nostru va mări spiritul de observaţie al angajaţilor Primăriei Sectorului 1, şi autoturismul cu pricina va fi transportat în cele din urmă într-un loc de unde nu va mai bloca traficul. Nu de alta, dar poliţiştii de la Circulaţie tocmai se făleau nevoie mare zilele trecute că întocmiseră dosare penale unor şoferi care blocaseră o linie de tramvai cu autoturismele din dotare, neştiind că aceasta fusese dată în folosinţă după mai bine de jumătate de an de întrerupere.

 

Scrie şi tu la “Trafic greu!”

De astăzi, noi îţi ascultăm problemele şi  sancţionăm nedreptăţile.

Nu mai suporţi traficul de coşmar?

Te-au înnebunit blocajele rutiere?

Te sufocă maşinile? Semafoarele nu merg, iar vecinul de trafic te înjură de mama focului? Poliţistul din intersecţie te-a amendat pe nedrept? Ai fost martor la un accident cu urmări grave?

Ţi s-a cerut fără ruşine şpagă? Ai văzut pe cineva cum aruncă chiştoace pe geamul maşinii? Sau pe cineva care a sărit la bătaie? Acum nu mai trebuie să taci.

Vorbeşte-ne cu încredere despre ce ţi s-a întîmplat în trafic la rubrica “Trafic greu!”, la adresa traficgreu@jurnalul.ro sau prin poştă: Jurnalul Naţional –

Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D, etaj 8, Sector 1, Bucureşti, pentru “Cetăţeanul în trafic”!

Cele mai bune materiale vor fi publicate în Jurnalul Naţional, urmînd ca reporterul de ocazie să primească din partea ziarului colecţia noastră de CD-uri şi DVD-uri.

×
Subiecte în articol: observator