x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MESAJ VIDEO - Băsescu se rupe de PDL după înfrângerea Elenei Udrea: "Adio, Partid Democrat! Noi azi ne-am despărţit definitiv"

MESAJ VIDEO - Băsescu se rupe de PDL după înfrângerea Elenei Udrea: "Adio, Partid Democrat! Noi azi ne-am despărţit definitiv"

23 Mar 2013   •   20:48
MESAJ VIDEO - Băsescu se rupe de PDL după înfrângerea Elenei Udrea: "Adio, Partid Democrat! Noi azi ne-am despărţit definitiv"

Preşedintele Traian Băsescu a transmis sâmbătă seară, după realegerea lui Vasile Blaga la conducerea PDL, un mesaj video în care a anunţat că se desparte de PDL.

Îmbrăcat lejer şi făcând gesturi de despărţire, preşedintele a spus: "Adio, Partid Democrat. Noi azi ne-am despărţit definitiv". El a anunţat că se va dedica unei alte construcţii de dreapta.

VEZI VIDEO AICI

"Cred că am fost cinstit cu acest partid; i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum, definitiv şi pentru totdeauna, . Astăzi ne-am despărţit, ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine şi eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi, vreau să ştiţi, că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL-ul a demonstrat că a putut fi ţinut pe o direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar. Imediat ce au simţit că pot fi singuri , aripa FSN-istă a partidului a răbufnit iar Convenţia de astăzi este proba că 50 la sută din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio, PD! Adio, PDL!Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu".

×