x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metafora grasului în spinarea slabului, după un afiş nazist unde grasul era evreul

Metafora grasului în spinarea slabului, după un afiş nazist unde grasul era evreul

20 Mai 2010   •   00:00
Metafora grasului în spinarea slabului, după un afiş nazist unde grasul era evreul

Eurodeputatul PSD Corina Creţu scrie, într-o postare pe blogul său, că metafora "grasului" care stă în spinarea "slabului" este calchiată după un afiş nazist, unde "grasul" era evreul şi că Victor Ponta a avut dreptate să taxeze anumite "manifestări de sorginte fascistă" ale unor lideri PDL.

"Regret că trebuie să constat o alunecare a unei părţi a PDL către extrema dreaptă, că intoleranţa, aroganţa, dispreţul faţă de largi categorii de cetăţeni au devenit locuri comune în acţiunea şi gândirea unor membri de frunte ai PDL. Reamintesc că metafora «grasului» care stă în spinarea «slabului» este calchiată după un afiş nazist, unde «grasul» era evreul. A repudiat cineva din PDL această comparaţie? Victor Ponta a avut dreptate să taxeze aceste manifestări de sorginte fascistă ale unor lideri PDL", scrie Corina Creţu pe blogul său.

Ea spune că este nevoită să constate evoluţia PDL care este contrară valorilor democraţiei şi ale construcţiei europene, apreciind că acest partid "s-a rupt de realităţile României şi a devenit doar o maşină de spoliat resursele naţiunii".

Eurodeputatul PSD mai spune în postarea de pe blogul său că "se încearcă demonizarea stângii şi a sindicatelor, se inoculează ideea că grevele şi manifestaţiile sunt nelegitime, deşi fac parte din pachetul de drepturi şi libertăţi politice specifice unei democraţii".

"Manifestarea de protest de ieri, care s-a desfăşurat exemplar, a dovedit că măsurile Guvernului, măsuri dictate fără să se consulte cu nimeni de Preşedintele României, sunt respinse de majoritatea românilor, indiferent că sunt angajaţi la stat, în economia privată sau sunt pensionari şi studenţi. În acest context, răspunsul PDL este jalnic şi lipsit de un minimum de bun simţ. Agresivitatea şi jignirile ieşirilor domnului Sever Voinescu sunt departe de orice normalitate politică şi constituie un obstacol în calea dialogului dintre partidele politice, într-un moment de criză profundă, care implică, pentru a fi rezolvată, construirea unui consens politic în privinţa unor măsuri anti-criză", mai scrie Corina Creţu.

Într-o declaraţie de presă din 7 mai, preşedintele Băsescu a criticat dur aparatul de stat, pe care l-a descris ca pe un "om foarte gras", cocoţat în spatele unuia "slab şi subţirel" care în reprezentarea preşedintelui este "economia reală", pe care a lăudat-o spunând că a fost singura care a reacţionat corect la criză.

×
Subiecte în articol: observator