În următoarele două zile România va fi sub influenţa unui câmp anticiclonic. Mişcările descendente din cadrul anticiclonului, advecţia unei mase de aer cald peste un sol rece, precum şi umezeala provenită şi din topirea zăpezii vor face ca fenomenul meteorologic de interes să fie ceaţa
Comentariul specialistului:
În următoarele două zile România va fi sub influenţa unui câmp anticiclonic. Mişcările descendente din cadrul anticiclonului, advecţia unei mase de aer cald peste un sol rece, precum şi umezeala provenită şi din topirea zăpezii vor face ca fenomenul meteorologic de interes să fie ceaţa. Aceasta se va forma îndeosebi în zonele joase şi local va putea persista.
meteorolog Meda Georgescu
Azi în ţară:
Bacău 2°C
Baia Mare 4°C
Braşov 0°C
Buzău 0°C
Cluj-Napoca 3°C
Constanţa 1°C
Craiova –4°C
Deva 4°C
Galaţi –2°C
Iaşi –1°C
Miercurea-Ciuc 0°C
Oradea 3°C
Piteşti 1°C
Sibiu 2°C
Suceava 3°C
Târgu-Mureş 3°C
Timişoara 3°C
La Munte:
Azi (miercuri):
Cerul va fi temporar noros şi doar izolat în Carpaţii Orientali mai este posibil să ningă slab. Pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.
Mâine (joi):
Cerul va fi noros şi cu totul izolat în nordul Orientalilor vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi vor fi condiţii de polei.
Poimâine (vineri):
Cerul va fi temporar noros, cu ceaţă şi chiciură pe văi şi în depresiuni. Vântul va sufla slab până la moderat.
Bucureşti:
max. –1°C
min. –8°C
Azi (miercuri):
Cerul va fi mai mult noros, iar îndeosebi dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.
Vântul va sufla slab.
Mâine (joi):
Cerul va fi noros şi îndeosebi dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla slab. Maxima: –1°C, iar minima: –8°C.
Poimâine (vineri):
Cerul va fi mai mult noros şi va fi ceaţă. Vântul va sufla slab. Maxima: –1°C, iar minima: –8°C.
Drumeţii:
Valea Sighiştel – Muntele Ţapu
Traseul porneşte din localitatea Sighiştel spre o vale cu 70 de peşteri peste lungimea de 5 m. Imediat după depăşirea primelor case pe malul stâng se află Peştera Dealul Cornii. Peştera Corbasca merită vizitată, având o lungime totală de 240 m, cu două galerii, sală mare şi un lac. Dincolo de lac se află Compexul estic, frumos ornat. Pe pârâul Blidaru, afluent stâng al Văii Sighiştel, mai sus de un izbuc, se află un orificiu foarte îngust din care iese aer rece. Este Răsuflătoarea din Blidaru. Pentru a ajunge la Peşterea Drăcoaia trebuie urcat un grohotiş. Cei care nu se întorc de aici ci vor să ajungă la Groapa Ruginoasă sau la alte legături recomandăm ieşirea prin pârâul abrupt de sub Coliboaia. Marcajul ne duce spre drumul DN75.