x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metrorex: Primul tren furnizat de CAF a parcurs 2.000 de kilometri în cadrul probelor; acestea au loc pe Magistrala 2

Metrorex: Primul tren furnizat de CAF a parcurs 2.000 de kilometri în cadrul probelor; acestea au loc pe Magistrala 2

de Agerpres    |    16 Mai 2014   •   19:19
Metrorex: Primul tren furnizat de CAF a parcurs 2.000 de kilometri în cadrul probelor; acestea au loc pe Magistrala 2

Primul tren furnizat de firma spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), respectiv trenul 1301-2301 "Dunărea", a început programul de probe dinamice de anduranţă, în prezent acestea efectuându-se între staţiile de metrou Berceni şi Pipera, pe Magistrala 2 de metrou, informează, vineri, Metrorex.

Potrivit sursei citate, probele au început în data de 10 mai, iar trenul "Dunărea" a parcurs până în prezent 2.000 de kilometri din cei 20.000 de kilometri necesari pentru a fi realizată şi admisă proba dinamică de anduranţă.

"În perioada 8.01- 5.05.2014, în timpul în care serviciul comercial pentru călători era sistat - preponderent în cursul nopţilor - s-au desfăşurat în reţeaua de metrou probele dinamice de tip cu primele două trenuri de metrou furnizate de firma CAF. La aceste probe au participat reprezentanţii Autorităţii Feroviare Române (AFER), în vederea obţinerii de către producătorul trenurilor, a Agrementului tehnic feroviar, document care certifică faptul că trenurile noi corespund tuturor cerinţelor tehnice şi de siguranţă impuse de standardele româneşti şi europene aplicabile pentru acest tip de vehicul, document care se eliberează numai de către AFER", se menţionează într-un comunicat al Metrorex.

Obţinerea Agrementului tehnic feroviar de către producătorul trenurilor reprezintă o cerinţă obligatorie legală (în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 290/2000) şi contractuală, pentru ca noul tren să poată fi introdus în serviciul comercial, respectiv pentru a fi utilizat în procesul de transport al călătorilor.

În conformitate cu prevederile contractuale, primul tren furnizat de firma CAF, după efectuarea tuturor testelor dinamice de tip, trebuie să parcurgă în cadrul unor probe dinamice de anduranţă un număr de 20.000 de kilometri pentru primul tren şi 2.000 de kilometri pentru celelalte trenuri în condiţii reale de exploatare.

Acestea vor circula fără călători, intercalat printre celelalte trenuri cu călători pe Magistralele de metrou 1, 2 şi 3, precizează Metrorex.

Pentru ducerea la îndeplinire a acestei cerinţe contractuale, trenul "Dunărea" a efectuat până în prezent 2.000 de kilometri din cei 20.000 de kilometri necesari a fi parcurşi pentru a fi realizată şi admisă proba dinamică de anduranţă.

"Metrorex a încheiat în anul 2011 un contract de achiziţie a 16 trenuri noi de metrou cu firma CAF. Trenurile de metrou realizate de această firmă au început să sosească la Bucureşti începând cu luna decembrie 2013. În acest moment, sunt recepţionate preliminar şase trenuri care se află în diverse stadii de testare dinamică de tip/serie pe reţeaua de metrou", se mai spune în comunicat.

×
Subiecte în articol: metrorex CAF metrorex