x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Gună, condamnat la patru ani de închisoare după tragedia de la Mihăileşti, rămâne în detenţie

Mihai Gună, condamnat la patru ani de închisoare după tragedia de la Mihăileşti, rămâne în detenţie

20 Dec 2008   •   00:00

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, vineri, cererea de întrerupere a pedepsei depusă de Mihai Gună, patronul firmei Mihtrans, condamnat la patru ani de închisoare în urma tragediei de la Mihăileşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Craiova, magistratul Cristian Popa, Mihai Gună poate face recurs la Tribunalul Dolj împotriva încheierii de şedinţă prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a pedepsei, el fiind condamnat la patru ani de detenţie după tragedia de la Mihăileşti.

"Judecătorul de caz a respins cererea de întrerupere a pedepsei pe motiv că este inadmisibilă. Cel în cauză are dreptul la recurs în zece zile la Tribunalul Dolj", a declarat Cristian Popa, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova.

Patronul firmei SC Mihtrans SRL Craiova a depus în 17 octombrie o cerere de întrerupere a pedepsei, invocând probleme familiale şi de sănătate.
"Bărbatul a invocat că suferă de o boală cardio-vasculară şi este singurul susţinător financiar al familiei. În data de 7 noiembrie, judecătorul de caz va stabilii dacă i se va aproba sau nu această solicitare", declara la sfârşitul lunii octombrie judecătoarea Andreea Tiţoiu.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au decis să amâne judecarea solicitării pentru 12 decembrie, întrucât Mihai Gună nu s-a prezentat la proces. La termenul de săptămâna trecută, judecătorii au hotărât că pronunţarea va fi în 19 decembrie.

Mihai Gună a fost condamnat la patru ani de închisoare de către judecătorii Curţii de Apel Galaţi, după explozia de la Mihăileşti în urma căreia şi-au pierdut viaţa 18 persoane. El a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, de unde, în data de 7 mai 2008, a fost transferat la Penitenciarul cu Regim Semideschis "Pelendava". La nici o lună de la transferul său, în data de 2 iunie, a fost întreruptă pedeapsa pentru trei luni, în urma unei hotărâri judecătoreşti, emisă de Judecătoria Craiova.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis, în martie 2008, recursul procurorilor şi al familiilor victimelor deflagraţiei de la Mihăileşti şi i-au condamnat la câte patru ani de închisoare cu executare pe Ionel Ionuţ Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL, şi Ion Gherghe, fostul director al Combinatului Doljchim din Craiova.

Potrivit rechizitoriului, explozia produsă în 24 mai 2004 a ucis 18 oameni, iar alte 13 persoane au fost rănite. Procurorii care au făcut ancheta au stabilit că au fost înregistrate distrugeri totalizând peste 260.000 de lei.

Printre victimele de la Mihăileşti se numără jurnalişti, pompieri, localnici şi persoane aflate întâmplător în zonă, precum şi şoferul autocisternei. De asemenea, au fost rănite grav 13 persoane ­ şeful de post din Mihăileşti, pompieri şi localnici, care au necesitat până la nouă luni de îngrijiri medicale.

Opt autovehicule au fost complet distruse, între care două autospeciale de pompieri şi cisterna care transporta azotatul de amoniu. Explozia a provocat în şosea un crater cu un diametru de 21 de metri şi o adâncime de 6,5 metri.  (MEDIAFAX)

×
Subiecte în articol: observator craiova