x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Şeitan: "Vrem ca angajatorii să plătească CAS la contractele pentru drepturi de autor şi convenţii civile"

Mihai Şeitan: "Vrem ca angajatorii să plătească CAS la contractele pentru drepturi de autor şi convenţii civile"

08 Ian 2010   •   00:00

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a confirmat pentru HotNews.ro că sunt discuţii în guvern privind ridicarea excepţiei de la plata CAS pentru sumele provenite din drepturi de autor şi convenţii civile.

"Nu se va aplica însă nimic de mâine. Abia peste 2-3 saptamani vom trimite legea în Parlament. Acolo, legea va mai sta câteva săptămâni până va fi amendată şi aprobată. Pe urmă va trebui să emitem normele metodologice de aplicare.
Nu e normal ca cei care acum lucrează cu convenţii civile sau pe drepturi de autor să se trezească în momentul retragerii că nu vor avea pensie. Nu vrem să ajungem ca Statul să le asigure pensii minime de subzistenţă din aceasta cauză", a declarat Şeitan pentru HotNews.ro.
 
Ministrul Muncii a admis că măsura preconizată va afecta în mod prioritar presa, dar şi exprimat speranţa ca proiectul propus să fie aprobat de Parlament. "Ştiu că în presă sunt mulţi care lucrează pe asemenea conventii şi care, în actuala formă, vor rămâne fără pensii. Nu vrem să se ajunga la acest lucru, mai ales că ziariştii nu sunt oameni care să faca averi în urma practicării meseriei", a conchis Şeitan.

×
Subiecte în articol: observator