x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihăilă, discuții cu Turcan despre cumulul pensiei cu salariul pentru medici: Sunt 900 de persoane

Mihăilă, discuții cu Turcan despre cumulul pensiei cu salariul pentru medici: Sunt 900 de persoane

10 Iun 2021   •   22:05
Mihăilă, discuții cu Turcan despre cumulul pensiei cu salariul pentru medici: Sunt 900 de persoane
Sursa foto: Lucian Alecu

 Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat, joi, că are discuții cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre ce se va întâmpla cu medicii și personalul medical după ce legea care interzice cumulul pensiei cu salariul va trece de Parlament, pentru ca aceștia să poată primi în continuare pensia.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost întrebată, joi seara, la TVR, ce se va întâmpla cu medicii și personalul medical după ce legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat va trece de votul Parlamentului.

„În primul rând este un proiect de lege pe care Guvernul l-a transmis spre Parlament. Noi le-am transmis cu observații, spunând că poate nu e oportun, cel puțin în această perioadă să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul. Impactul însă în oricare dintre direcții am merge probabil că va fi unul limitat. Noi am făcut o analiză și sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale din care puțin peste 400 de medici care se află în această situație acum. Dar, din discuțiile pe care le-am avut cu doamna ministru al Muncii, dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât acești medici sau acest personal medical care depășește vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare și să primească pensia. Nu este excepția, dar niște forme convenabile”, a spus Mihăilă.

Întrebată facă aceste alternative se vor regăsi sub formă de amendament, Ioana Mihăilă a răspuns: „Rămâne să discutăm cu ministrul Muncii și cu comisiile din Parlament”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ioana mihaila