x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de adrese percheziționate de cyber-polițiști

Mii de adrese percheziționate de cyber-polițiști

19 Sep 2016   •   20:10
Mii de adrese percheziționate de cyber-polițiști
Sursa foto: LDProd/Getty Images/iStockphoto

24 de grupări specializate în infracțiuni cibernetice, formate din 182 de membri, au fost destructurate în primele opt luni ale anului de polițiștii din structurile de combatere a criminalității informatice – a informat ieri IGPR. Pentru aceasta a fost nevoie de 5.655 de percheziții informatice și 451 domiciliare, în urma cărăra au fost cercetate 330 de persoane.  

Poliţia recomandă utilizatorilor de internet atenţie la tranzacţii şi istoricul site-urilor, atenţie la ofertele de bunuri nesolicitate care pot face parte din diferite scheme de fraudare online şi subliniază importanţa ca cei care efectuează plăti online să deţină un sistem de operare şi un antivirus actualizat, iar firewall-ul să fie activat.

"Fiţi atenţi şi când se solicita efectuarea plăţii în străinătate, prin serviciile de transfer rapid de bani sau prin transfer bancar. Dacă se cere transferul către o persoană fizică şi nu de o firmă, este un alt semn de îndoială. Dacă preţul este prea mic, este prea frumos să fie adevărat! Înainte de a introduce datele cardului bancar, asiguraţi-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lăcăţel care vă indica faptul că site-ul este securizat, iar adresa lui va începe cu HTTPS", atrage atenţia IGPR.

 

×