x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Milionarul mureşean Sorin Ţerbea a murit într-un accident de elicopter, alături de alte patru persoane

Milionarul mureşean Sorin Ţerbea a murit într-un accident de elicopter, alături de alte patru persoane

29 Iul 2013   •   21:14
Milionarul mureşean Sorin Ţerbea a murit într-un accident de elicopter, alături de alte patru persoane

Sorin Ţerbea, un controversat om de afaceri din Mureş, a murit în urma unui accident de elicopter produs luni seară, în comuna Tăureni.

La bordul aparatului se mai aflau, pe lângă Ţerbea, pilotul elicopterului, o familie din Germania, prieteni apropiaţi ai afaceristului, formată din trei persoane şi o altă femeie, din Târgu Mureş, singura supravieţuitoare a accidentului.
Din primele informaţii, conform Antena 3, aparatul s-a prăbuşit într-un lac de la marginea localităţii, imediat după decolare.


Primarul comunei Tăureni a declarat la Antena 3 că Ţerbea, împreună cu  invitaţii săi, efectuase o vizită la o fabrică de mobilă din zonă. Primarul a menţionat că în apropierea momentului decolării Ţerbea şi pilotul elicopterului aflaseră că au fost convocaţi la DNA pentru ziua de miercuri.
Conform martorilor oculari, aparatul de zbor s-a ridicat de la sol şi după ce a atins o altitudine de circa 200 de metri a intrat in vrie, după ce a încercat să ia un viraj de nouăzeci de grade.

Elicopterul implicat în accident era un model Eurocopter, monomotor, de tip C130, proprietate a omul de afaceri Marcel Butuza.
Specialiştii în aeronautică, consultaţi de jurnalul.ro, consideră factorii meteorologici drept principală cauză a producerii accidentului: în condiţiile unor temperaturi foarte înalte şi a unui grad de umiditate ridicat al aerului, la înălţimi de până în 300 de metri, aparatul de zbor a pierdut mare parte din portanţă şi pur şi simplu s-a prăbuşit. De asemenea, specialiştii iau în calcul şi factorul uman, convocarea pilotului şi a lui Sorin Ţerbea la DNA fiind un posibil factor de stres care a diminuat luciditatea pilotului în luarea unor decizii de zbor.

Sorin Ţerbea a fost implicat în dosarul Mită pentru Arbitri, fiind reţinut în urmă cu doi ani, alături de fostul şef al arbitrilor, Vasile Avram.

×
Subiecte în articol: elicopter prabusit mureş sorin terbea