x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militar român ucis în Afganistan

Militar român ucis în Afganistan

05 Mai 2011   •   18:12
Militar român ucis în Afganistan

164022-constantin-lauren-iu-lixandru.thumb.jpgCaporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru a murit joi în Afganistan, după ce a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, incident petrecut în timpul unei misiuni de patrulare, conform unui comunicat oficial al MApN.

 

Incidentul s-a produs în jurul orei 13.30, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, din provincia Zabul. Militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman. Cu toate eforturile depuse de pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul avea 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurenţiu Lixandru.

 

Preledintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiei militarului ucis joi în Afganistan. "Cu un mare sentiment de pierdere am primit vestea dispariţiei caporalului Lixandru Constantin-Laurenţiu, căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare în Provincia Zabul. În aceste momente de durere, doresc să prezint omagiile mele familiei greu încercate şi colegilor eroului căzut la datorie şi, în acelaşi timp, să-mi exprim respectul pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă caporalul Lixandru Constantin-Laurenţiu în serviciul păcii şi al securităţii. Transmit sincere condoleaţţe familiei caporalului Lixandru Constantin-Laurenţiu. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată în mesajul şefului statului, comunicat de Administraţia Prezidenţială.

×
Subiecte în articol: afganistan militar ucis