x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militari americani au renovat un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia

Militari americani au renovat un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia

20 Mai 2015   •   15:15
Militari americani au renovat un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia
Sursa foto: Twitter

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România, Dean Thompson, a participat miercuri la festivitatea de finalizare a lucrărilor de renovare efectuate de rezervişti ai Gărzii Naţionale Aeriene a SUA la un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia.

În cursul ceremoniei, diplomatul american a reafirmat angajamentul de susţinere a comunităţilor locale, a proiectelor şi demersurilor de soluţionare a unor necesităţi sociale cu impact cât mai larg.

'Este un dar făcut de poporul american locuitorilor Municipiului Mangalia şi oraşelor, satelor şi comunităţilor învecinate. Asigurarea unui cadru mai bun pentru furnizarea de servicii medicale cetăţenilor din această parte a României va avea efecte pozitive pe termen lung. O mai bună îngrijire medicală aduce rezultate mai bune şi va contribui la asigurarea unui viitor mai bun şi mai prosper pentru această regiune', a declarat Dean Thompson.

Alături de managerul unităţii spitaliceşti, dr. Liviu Mocanu, la eveniment a participat şi primarul localităţii, Cristian Radu, care şi-a manifestat recunoştinţa faţă de sprijinul acordat de rezerviştii americani, afirmând că aşteaptă implicarea lor şi în alte proiecte sociale, precum construcţia unei şcoli pentru copii cu nevoi speciale, la Mangalia.

Lucrările de reabilitare a Pavilionului C al Spitalului Municipal Mangalia au însumat 31 de zile de muncă a 90 de militari rezervişti din cadrul Gărzii Naţionale Aeriene a Statelor Unite din Alabama şi Oregon, investiţia în valoare de 240.000 de lei fiind realizată cu fonduri puse la dispoziţie de Comandamentul European al Forţelor Armate SUA în Europa.

La eveniment au luat parte şi col. Louis Seliquini, şef al Biroului SUA de Cooperare în Domeniul Apărării, şi maiorul William Spurlock, ofiţer Relaţii Bilaterale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

×