x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol pe Marea Neagră! O nouă mină marină, descoperită în apropiere de Midia

Pericol pe Marea Neagră! O nouă mină marină, descoperită în apropiere de Midia

de Vali Deaconescu    |    13 Apr 2023   •   16:37
Pericol pe Marea Neagră! O nouă mină marină, descoperită în apropiere de Midia

O mină marină, care a fost observată la o distanță de 8 mile marine travers de Midia, a fost distrusă de scafandrii militari ai Forțelor Navale Române. Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine.

„Intervenția Forțelor Navale la 8 mile marine travers de Midia

Nava de pescuit „Flamingo 4”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, 13 aprilie 2023, prezența unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler. Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat intervenția cu puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord.

Nava a ieșit din portul militar Constanța în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat.

Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine. De la începutul războiului din Ucraina până în prezent, au fost confirmate și distruse, 68 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 51 de Ucraina”, a anunțat Forțele Navale Române.

×
Subiecte în articol: fortele navale romane mina marina