x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății, de Ziua Mondială a Diabetului: Programul Național trebuie regândit

Ministerul Sănătății, de Ziua Mondială a Diabetului: Programul Național trebuie regândit

14 Noi 2020   •   10:21
Ministerul Sănătății, de Ziua Mondială a Diabetului: Programul Național trebuie regândit

Programul Național curativ de diabet trebuie regândit si îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților, consideră Ministerul Sănătății. Mesajul a fost transmis, sâmbătă, de Ziua Mondială a Diabetului.

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat are loc în 2020 sub sloganul „Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”.

„Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc. O importanță majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează și tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet si educație terapeutică este important pentru îndrumarea persoanele cu diabet și familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Ministerului Sănătății.

MS intenționează regândirea programului național curativ prin dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creșterea nivelului de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât populația să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viață.

(sursa: Mediafax)

×