x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății: Lista națională a experților medicali, varianta corectă

Ministerul Sănătății: Lista națională a experților medicali, varianta corectă

19 Apr 2021   •   20:16
Ministerul Sănătății: Lista națională a experților medicali, varianta corectă

Secretarul de stat Andrei Baciu a semnat ordinul privind lista experților medicali. Este vorba despre o modificarea a vechiului ordin în care au apărut, în mod eronat, date personale ale medicilor.

Potrivit Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a semnat, luni, „ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătății nr. 513 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 1.344/2006 pentru aprobarea Listei naționale a experților medicali”.

„Menționăm că, în noul document, din cuprinsul Listei naționale a experților medicali au fost retrase informațiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. În prezent, lista care cuprinde experții medicali naționali respectă toate prevederile legale în vigoare”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pe 13 aprilie, Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon încălcând securitatea datelor cu caracter personal. Ulterior, a fost declanșată o anchetă în interiorul ministerului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lista expertilor medicali