x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nimeni nu are dreptul să îi folosească

Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nimeni nu are dreptul să îi folosească

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   14:30
Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nimeni nu are dreptul să îi folosească

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că nu a primit nicio revendicare de la fermierii care participă la protestul de miercuri, care, potrivit acestuia, este unul al transportatorilor. Barbu atrage atenția că protestul este „folosit” politic.

„Legat de protestul „spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest. Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere. Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare”, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta precizează că a stabilit o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le are pregătite Ministerul pentru acest an.

„Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest. Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp! Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă”, mai spune Barbu.

Potrivit ministrului, există un buget bun, în acest an, cu fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și Ministerul va continua să sprijine producția românească.

Barbu adaugă că protestul spontan este distribuit pe rețelele sociale de un partid politic, respectiv de AUR și atrage atenția că „nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje”.

Protestul a fost anunțaat online de fermieri, însă nu a fost asumat de vreo organizație. Conform postărilor de pe rețele sociale, la acțiune participă 122 de camioane și 70 de tractoare. Fermieri din Buzău, Bacău și alte județe din Moldova au plecat miercuri spre Capitală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin barbu fermieri