x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Finanțe a făcut un anunț important despre plata pensiilor și salariilor

Ministrul de Finanțe a făcut un anunț important despre plata pensiilor și salariilor

12 Ian 2019   •   13:06
Ministrul de Finanțe a făcut un anunț important despre plata pensiilor și salariilor
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

Sunt bani pentru toate cheltuielile, a declarat sâmbătă, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Toate cheltuielile prevăzute pentru întregul an, de la salarii până la pensii și bani pentru investiții, sunt asigurate”, a precizat el.

„Creșterea de salarii va fi acordată, nu e niciun fel de problemă de finanțare(...). Până la aprobarea noului buget pe 2019 funcționăm cu a 12-a parte a bugetului aferent anului 2018. Fracția din 2018 poate fi cheltuită încă din prima parte a anului 2019”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, declara duminică la Antena 3 că proiectul de buget pe anul 2019 va fi prezentat public cel mai probabil săptămâna viitoare.

„O să-l expunem (proiectul de buget pe 2019 n.r.), poate chiar săptămâna viitoare o să îl prezentam public pentru a fi dezbătut, pentru fi discutat, pentru a lua avizele necesare. Avem avizul de la CSAT, dar mai avem dialogul social, Consiliul Economic şi Social (CES) şi Consiliul Fiscal, astfel încât, atunci când decide Parlamentul să intre în şedinţă, fie la sfârşitul lui ianuarie, fie la începutul lui februarie, când se decide în Parlament, noi să îl avem trecut deja de Guvern. Nu e niciun fel de blocaj”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Întrebat în cât timp speră să obţină semnătura preşedintelui, după ce proiectul de buget va fi aprobat de Parlament, Teodorovici a precizat că refuză să creadă că preşedintele va retrimite în Parlament legea bugetului de stat, în pofida a ceea ce se întâmplă azi în România.

ANTENA 3

×