x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coonducere nouă la IPJ Bacău, după crimele de la Onești

Coonducere nouă la IPJ Bacău, după crimele de la Onești

de Alice Petrescu    |    05 Mar 2021   •   10:45
Coonducere nouă la IPJ Bacău, după crimele de la Onești
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a numit o conducere interimară la IPJ Bacău, în urma tragediei de la Onești, unde un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat și mai apoi ucis doi muncitori.

Potrivit Poliției Române, începând de vineri, prin ordin al ministrului de Interne, comisar șef de poliție Buliga Toader a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Comisarul șef de poliție Buliga Toader are peste 25 de ani de experiență în structurile MAI, din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii IPJ Suceava. În perioada 2018 - 2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar din luna august 2020 și până în prezent, a fost director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din MAI.

În plus, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul șef de poliție Bălău Constantin Dragoș a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al IPJ Bacău.

Acesta are peste 23 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind șef al Poliției Municipiului Roman.

„Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, mă refer la inspectorul șef și la adjunctul acestuia, la comanda IPJ se afla adjunctul unității, care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului. Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale. În contextul apelurilor repetate la 112 ale autorului, precum și al riscurilor aferente, conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple”, a mai precizat ministrul.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode