x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Interne, implicat în dosarul angajărilor ilegale din Jandarmerie

Ministrul de Interne, implicat în dosarul angajărilor ilegale din Jandarmerie

de Eliza Popa    |    16 Feb 2011   •   15:32
Ministrul de Interne, implicat în dosarul angajărilor ilegale din Jandarmerie
Sursa foto: Karina Knapek /Jurnalul National

152176-igas4.jpgMinistrul de Interne Traian Igaş trebuie să demisioneze imediat din funcţie şi să se puna la dispoziţia Parchetului. Daca nu o face, premierul trebuie să îl demită, iar Parchetul să se sesizeze din oficiu. Încadrarea juridică să o facă procurorii, noi expunem faptele:

În luna octombrie a anului trecut, preluând mandatul demisionarului Blaga, senatorul Traian Igaş a fost instalat în fruntea internelor. Plecând de la Senat, şi-a luat nu numai obiectele personale din birou, ci şi şoferul. Pe care l-a adus la Interne. Pentru a se respecta întru totul eticheta, şoferul a dat examen de angajare în Jandarmerie, cam tot aşa cum şi-a dat bacalaureatul şeful său. Şoferul Marian Gabriel Cardaş a fost făcut subofiţer într-un birou din incinta Ministerului de Interne, în urma unui examen formal.

Şeful său, ministrul, nici n-a clipit semnând demiterile şefilor Jandarmeriei, în urma scandalului privind angajările ilegale din instituţie. La începutul lunii ianuarie, ne amintim că au fost demişi şeful Jandarmeriei, generalul Olimpiodor Antonescu, prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, şeful resurselor umane din MAI, Adrian patrascu, secretarul general al MAI, Cristian Baci, alţi comisari şI colonei. Împotriva unora dintre aceştia a şI început urmarirea penală pentru abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şI altele.

Dosarul priveşte angajarea “pe ochi frumoşi” a trei ofiţeri în jandarmerie (fără să îndeplinească anumite criterii, precum vechime în muncă, studii, fişe medicale etc.). Noi cerem extinderea acestui dosar şi cu privire la încadrarea şoferului de la Senat al ministrului de interne. Astfel, în urma cercetărilor ce vor fi întreprinse, vom afla şi noi cât de uşor poate un ministru să facă din şofer ofiţer şi din ţânţar armăsar. Nu pretindem că moravurile au fost impecabile vreodată la Interne, un minister al nepoţilor şI mătuşilor prin tradiţie, însă tupeul lui Traian Igaş depăşeşte orice imaginaţie. Să dai tu afară toată şefimea Jandarmeriei pentru un lucru pe care tu însuţi l-ai făcut şI le-ai cerut altora sa-l facă, să-i acuzi de încălcarea regulamentelor şi normelor pe care însuţi le-ai încălcat fluierând, pentru asta trebuie să ai cu adevărat şorici de rinocer.

×
Subiecte în articol: traian igas