x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educației: Jumătate dintre elevii depistați cu COVID-19 sunt din județele Cluj, Arad și din București

Ministrul Educației: Jumătate dintre elevii depistați cu COVID-19 sunt din județele Cluj, Arad și din București

11 Feb 2021   •   22:15
Ministrul Educației: Jumătate dintre elevii depistați cu COVID-19 sunt din județele Cluj, Arad și din București

Jumătate dintre elevii depistați cu COVID-19 la nivelul țării sunt din județele Cluj, Arad și din municipiul București, a declarat, joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Ministerului Educației, în perioada 8-11 februarie, după redeschiderea școlilor, au fost confirmați cu COVID-19 244 de elevi și 329 de angajați din sistem și a fost suspendată activitatea în 171 de clase.

„Până acum există opt județe fără niciun caz confirmat la elevi, există alte 10 județe fără niciun caz confirmat la angajați, cadre didactice, după cum există județele Cluj, Arad și municipiul București, în care în total sunt 122 de copii infectați, la nivelul zilei de astăzi (joi-n.r.), ora 18.00, adică exact jumătate din numărul celor depistați pozitiv în întreaga țară. Cred că asta ne face să tragem niște concluzii cu privire la respectarea regulilor”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24

Conform acestuia, 64 dintre cazuri sunt în București.

Întrebat de ce crede că au apărut mai multe cazuri în București decât în alte părți, ministrul Educației a spus că o explicație ar putea fi „mobilitatea crescută a elevilor din București, în raport cu alte zone. Ar trebui făcută o analiză epidemiologică, împreună cu una sociologică”.

Întrebat, de asemenea, dacă există date cu privire la numărul de infectări cu tulpina din Marea Britanie, ministrul Educației a precizat că acestea nu sunt disponibile.

„Aceste cazuri au confirmate pe baza unor teste, făcute într-o măsură mică în cabinetele școalre, teste făcute prin intermediul autorităților sanitare, plus teste făcute la solicitarea părinților. Sunt mulți părinți responsabili, care în momentul în care au observat simptome au cerut testarea propriilor copii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că în școlile în care există cabinete medicale se fac teste rapide.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei