x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de energie care practică oferte înșelătoare

Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de energie care practică oferte înșelătoare

28 Aug 2021   •   15:30
Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de energie care practică oferte înșelătoare
Sursa foto: Hepta

ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul, a anunțat sâmbătă ministrul Energiei Virgil Popescu,

„Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, a declarat la Realitatea Plus ministrul. „Un furnizor nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”, a adugat el.

În același timp Popescu vorbește și de protejare consumatorilor. „Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a adăugat ministrul.

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică și de gaze naturale au notificat consumatorii cu creșteri ale prețurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.

Mediafax

×
Subiecte în articol: virgil popescu