x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Ioan Rus confirma o ancheta a "Jurnalului National"

Ministrul Ioan Rus confirma o ancheta a "Jurnalului National"

21 Feb 2004   •   00:00

Scandal cu epoleti.

Anchetele "Jurnalului National" sunt confirmate de Ministerul Administratiei si Internelor. Astfel, in urma publicarii in cotidianul nostru, la data de 11 februarie 2004, a matrapazlacurilor privind anchetarea de catre politie a circumstantelor unui accident de circulatie, care l-a avut drept protagonist pe Iustin Covei, fiul unui magistrat craiovean, ministrul de Interne, Ioan Rus, a ordonat o ancheta la Politia Municipiului Craiova. Controlul a scos la iveala o serie de fapte care nu dau bine pentru un minister cu nivel de toleranta zero. Corpul de control al MAI a concluzionat ca "aspectele prezentate de mass-media, vizand corectitudinea derularii cercetarilor in jurul acestui caz, au fost cauzate in special de inspectorul principal Paraschiv Dumitru care, pe fondul carentelor profesionale in gestionarea cauzei privind accidentul rutier prezentat, a incalcat si prevederile Ordinului ministrului Administratiei si Internelor privind mediatizarea datelor si informatiilor obtinute in exercitarea sarcinilor de serviciu. Ca urmare, ministrul a dispus sanctionarea inspectorului principal Paraschiv Dumitru, cu amanarea avansarii in grade profesionale sau functii superioare pe o perioada de doi ani".

Conform MAI, in ziua de 9 februarie, Iustin Covei, 17 ani, l-a invitat pe colegul sau Sorin Dan Caprarin la o plimbare cu autoturismul marca Mitsubishi Colt, cu numarul MUR Z 766, care ii apartinea, fiind cumparat de la persoane neidentificate, dintr-un targ de masini din Targu-Jiu. Pe Strada George Enescu a pierdut controlul masinii si a intrat in coliziune cu autoturismul DJ 32 DIK, condus de Dig Stanache.

Comunicatul mai spune ca inspectorul se face vinovat si de efectuarea actelor procedurale prin incalcarea unor reguli de tactica si metodica criminalistica. Adica, la constituirea grupului de persoane pentru identificarea soferului l-a introdus doar pe Sorin Caprarin, in timp ce Iustin Covei (n.r. - soferul) se afla in spital.

×
Subiecte în articol: observator