x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: Lucrările de modernizare a stației meteorologice la Vârful Omu reprezintă o adevărată provocare

Ministrul Mediului: Lucrările de modernizare a stației meteorologice la Vârful Omu reprezintă o adevărată provocare

26 Apr 2021   •   15:04
Ministrul Mediului: Lucrările de modernizare a stației meteorologice la Vârful Omu reprezintă o adevărată provocare
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ministerul Mediului

Lucrările de modernizare a stației meteorologice la Vârful Omu reprezintă o adevărată provocare și este o operațiune anevoioasă, în contextul în care se desfășoară în condiții de iarnă la o altitudine de 2.505 metri, în Munții Bucegi, a scris ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Taznczos, pe Facebook.

„Am vrut să vin aici (la staţia meteo de la Vf. Omu, n.r.) şi să le mulţumesc personal atât colegilor meteorologi, echipei de la Administraţia Naţională de Meteorologie, cât şi celorlalţi parteneri din structurile din Ministerul Afacerilor Interne, România care fac posibilă această reabilitare. Lucrările de modernizare reprezintă o adevărată provocare, este o operaţiune anevoioasă pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă la o altitudine de 2.505 metri în Munţii Bucegi, unde stratul de zăpadă depăşeşte, chiar şi în această perioadă, 180 de centimetri grosime, iar materialele se pot transporta doar cu elicopterul. Însă ultima renovare a avut loc în anul 2007, iar clădirea care îi găzduieşte pe meteorologi ajunsese într-un stadiu avansat de degradare, de aceea a fost necesar să intervenim rapid. Oamenii care lucrează aici sunt adevăraţi eroi, ei înfruntă an de an cele mai dure condiţii meteo posibile pentru a îşi face meseria în serviciul public şi de aceea cred că merită toate eforturile noastre", a scris Tanczos.

Ministrul Mediului a vizitat în weekend stația meteo de la Vârgul Omu, cel mai înalt punct locuit permanent din România.

În perioada 14 - 30 aprilie, are loc transportul materialelor de construcţie pentru lucrările de modernizare ale staţiei meteorologice de la Vârful Omu.

„Această operațiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigura transportul a 144 de tone de materiale de construcție. Echipa tehnica de la sediul central al Administrației Naționale de Meteorologie, colegii de la Centrul Meteorologic Regional Muntenia și de la Stația Meteorologică Vârful Omu au avut o contribuție importantă la aceasta acțiune.”, mai scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

×