x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Motoc i-a înmânat copilului Adrian Chira un brevet onorific de soldat

Ministrul Motoc i-a înmânat copilului Adrian Chira un brevet onorific de soldat

16 Dec 2016   •   18:00
Ministrul Motoc i-a înmânat copilului Adrian Chira un brevet onorific de soldat

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, i-a înmânat, vineri, copilului Adrian Chira un brevet onorific de soldat, "ca unui autentic patriot şi susţinător necondiţionat al Armatei Române". 

"L-am primit astăzi pe Adrian Chira, micul 'soldat' pe care îl cunoaşteţi din postările în care defilează alături de militarii din Târgu Mureş ori intonează tulburător imnul nostru naţional. Aşa am aflat şi eu despre el. L-am invitat, imediat după Ziua naţională, la sediul ministerului, iar astăzi mi-a înseninat ziua. (...) I-am înmânat lui Adrian un brevet onorific de soldat, ca unui autentic patriot şi susţinător necondiţionat al Armatei noastre ce este", a scris ministrul Mihnea Motoc, pe Facebook. 

Motoc spune că Adrian Chira este pasionat de armată, de istorie, de geografie şi de dinozauri. 

"Îmbrăcat în uniformă militară completă, cu ochii mari şi curioşi, cum nu se poate de dezinvolt şi cu mult entuziasm, Adrian a fost înconjurat astăzi de numeroase zâmbete, ne-a cântat şi încântat cu prezenţa lui. Este un copil realmente remarcabil, pasionat de armată, de istorie, de geografie şi... de dinozauri. Abordează fiecare dintre aceste subiecte cu lejeritate, naturaleţe, dar şi cu o impresionantă competenţă, deşi este la vârsta la care încă nu poate prea bine citi. Vorbeşte cu patos despre patrie şi despre datoria de a ne iubi ţara şi cucereşte pe oricine cu vocea sa cristalină, dar puternică, atunci când interpretează marşuri militare sau Imnul naţional", l-a descris Motoc. 

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că băieţelul a primit cu această ocazie şi cadouri care i-au completat recuzita militară. 

"Cadourile pe care le-a găsit sub bradul de la noi l-au făcut fericit. Şi-a completat recuzita militară cu o cască adevărată de paraşutist 'vintage', pe care şi-o dorea din toată inima, dar şi cu un sac de merinde, cu tot cu bidonul de apă cazon, care să-l ajute în 'marşurile' sale de pe dealurile din apropierea Târnăvenilor, unde m-a invitat şi pe mine. Evident, l-am ajutat să-şi întregească şi colecţia de dinozauri, cu două specii ale căror complicate nume mie îmi scapă, dar pe care el mi le-a descris cu lux de amănunte", a arătat Motoc. 

Acesta a precizat totodată că i-a mulţumit şi mamei "micului soldat". 

"I-am mulţumit doamnei Alina Chira, mama micului soldat, pentru bucuria pe care mi-au făcut-o cu această vizită şi am felicitat-o pentru felul frumos în care îşi creşte copilul. Le doresc sărbători fericite şi un an 2017 plin de împliniri", a mai afirmat ministrul Mihnea Motoc. AGERPRES

×